Nieuws

29-05-2018
Wie een huis wil kopen, wacht beter niet te lang meer
Een eigen stek is toch nog altijd de droom van veel Vlamingen. De juiste timing vinden voor de aankoop van een eerste woonst is dan weer een ander paar mouwen. De volgende checklist helpt om te bepalen of u de huizenjacht voor geopend mag verklaren. Wat er tegenwoordig ook beweerd wordt: op lange termijn is een huis of appartement kopen altijd een goed idee. Woningen vormen nu eenmaal een bijzonder crisisbestendige belegging. De kans is dan ook reëel dat u minstens uw geïnvesteerde geld terugkrijgt, mocht u uw huis opnieuw van de hand willen doen. Bijkomende bonus is de fiscale aftrekbaarheid van de lening.
26-04-2018
Specialisten voorspellen stijgende vastgoedprijzen deze zomer.
Specialisten voorspellen stijgende vastgoedprijzen deze zomer. Ze zien de prijzen met drie procent of zelfs meer toenemen. Vanaf 1 juni gaan de registratierechten omlaag, waardoor kopers massaal wachten met hun aankoop. Als iedereen in juni gaat kopen, dan stijgt de vraag en dus ook de prijs.
04-04-2018
Aankoop per e-mail wordt mogelijk !
“Eindelijk wordt er komaf gemaakt met de gerezen rechtsonzekerheid” CIB Vlaanderen is bijzonder tevreden met het voorstel van minister van Digitale Agenda Alexander De Croo dat de aankoop van een woning per e-mail mogelijk zal maken. De minister komt hiermee tegemoet aan een vraag van onze beroepsorganisatie die zelf op de lacune in de wetgeving wees naar aanleiding van een arrest van het Antwerpse Hof van Beroep eind 2016. Met een aanpassing van het wetboek van economisch recht neemt Alexander De Croo, op aandringen van CIB Vlaanderen, de onduidelijkheid die er nu heerst weg.
16-03-2018
Klein en groot beschrijf afgeschaft vanaf 1 juni
De verlaging van de koopbelasting in Vlaanderen gaat in op 1 juni. Dat heeft Vlaams minister van Financiën Bart Tommelein (Open Vld) vrijdag bekendgemaakt. “We willen de burgers duidelijkheid en rechtszekerheid bieden”, aldus Tommelein.
28-02-2018
Woningen worden betaalbaarder
De studiedienst van Belfius vergeleek de groei van de gemiddelde verkoopprijzen van woonhuizen in België met de evolutie van het gemiddeld inkomen tussen 2…
28-02-2018
Appartementen veroveren Vlaams platteland
“Opmars versneld door gezinsverdunning en vastgoedprijzen”    In België zijn er sinds 2005 367.000 appartementen bijgekomen, waarva…
24-01-2018
De hervorming van de registratierechten bij de aankoop van een gezinswoning: wachten op de nieuwe regelgeving of snel aankopen?
Wanneer u op heden een gezinswoning aankoopt, betaalt u in Vlaanderen 10% registratierechten op de aankoopsom. In bepaalde gevallen, kan u, voor bescheiden woni…